fredag 11 januari 2013

Låt Astrahundarna leva!

Vi blir så ledsna när djur far illa. Vi önskar att alla hade det lika bra som vi - 
ett eget tryggt och kärleksfullt hem. 

.

Den senaste veckan har vi följt Djurrättsalliansens kampanj mot AstraZeneca. Detta läkemedelsföretag har en  kennel utanför Örkelljunga i Skåne där man under åren fött upp tiotusentals hundar för att plågas i laboratorium. Nu ska man lägga ner denna uppfödning men istället för att släppa hundarna ska man tjäna pengar på dem in i det sista, genom att sälja dem vidare till England där mer plågsamma djurförsök väntar.  Det är 400 hundar som väntar detta fruktansvärda öde!!

Djurrättsalliansens kampanj Låt Astrahundarna leva! drivs i syfte att rädda hundarna och omplacera dem till normalt hundliv med trygghet och kärlek. AstraZeneca påstår att det inte går att omplacera hundarna eftersom de har vuxit upp med minimal kontakt av människor. Djurrättsalliansen menar att det bara är en undanflykt. De har goda kontakter med hundpsykologer, hundtränare och etologer och har nära kontakt med flera andra organisationer som omplacerat hundar från uppfödningar, laboratorier och gatuhundar från alla världens hörn.  Vi tror också att det finns hopp för hundarna även om vägen kanske kan vara lite besvärlig. Med rätt hjälp av rätt människor är nog ingenting omöjligt! 

Tycker du som vi?4 kommentarer:

 1. Håller fullständigt med er både matte och jag !
  Klart att det går att placera ut dessa hundar i riktiga hem med människor som har tid att ta tass om dom !
  Har självklart skrivit på protest-listan :)

  SvaraRadera
 2. Vilken dubbelmoral att skicka hndarna vidare till exakt samma behandling som man själv nu säger sig vilja sluta med. Mänsklig girighet känner tydligen inga gränser...
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera