tisdag 10 juli 2012

Blog Award

Vi har fått en Blog Award från vår kompis Kjelle Bus! Tack så mycket!!


I denna ingår att berätta 7 saker om oss, och det gör matte så gärna

1. Molly är en pratglad liten gumma som älskar uppmärksamhet. Hon tar varje tillfälle i akt och springer om oss tvåbenta för att sedan kunna slänga sig framför våra fötter. Hon säger då mmmmmm, visar magen och kräver gos och uppmärksamhet. Oj, så hon spinner då!

2. Asterix vill gärna att grannkatterna ska tro att han är en kaxig machokatt, men egentligen är han en riktig mattegris som mest av allt älskar gos i stora mått. Det bästa är att ligga på mattes kudde och pussas och spinna högt i hennes öra. Han gillar också att ligga sked, och självklart ska magen klias då. Att ligga så med husse i soffan är också en favorit.

3. Lukas är mest kärlekskrank på morgonen. Då vill ha ha sin egen stund med matte, och ifall hon skulle ha glömt detta påminner han henne med sitt eeeeeehhhhhh. Han vill då bli kammad, få lite godis och mysa i massor. Han mjölktrampar och njuter så han nästan håller på att krypa ur pälsen.

4. Lukas är familjens första katt och han kom till oss december 2005. Efter några månader var vi överens om att Lukas behövde en kompis.  Lukas mamma Majken och pappa Asterix hade en ny kull på gång, och juni 2006 fick vi en ny familjemedlem, lillasyster Molly. När Asterix blev pensionär och kastrat blev vi tillfrågade om vi ville ta hand om pappa katt, och det ville vi såklart! Två dagar före julafton 2007 flyttade Asterix till oss. Det första han gjorde när han tassade in i vårt hem var att hitta soffan, lägga sig på rygg och spinna!

5. Molly är Premier, och Asterix är Premier och Internationell Champion. Utställningskarriären har dock haft en ganska lång paus eftersom vi inte kommer oss för att åka till Norge. Lukas har ingen titel, eftersom han bara varit på utställning en gång, och tyckte att det var jätteläskigt. En gång och aldrig mer verkade han tycka, och matte och husse bestämde att det fick räcka så. Vi vill inte utsätta våra älsklingar för något de inte gillar. Han vet att han är finaste prinsen ändå och tycker att det där med titel är klart överdrivet ;)

6. Molly och grabbarna är innekatter som älskar att vara utomhus. Vi har altanen innätad så att katterna kan njuta av frisk luft varje dag. De älskar också promenader på tomten och i skogen och går då i sele. De blir väldigt ivriga och pratar och spinner om vartannat när matte tar fram selarna.

7. Våra älsklingar är väldigt sällskapliga och vill gärna vara nära oss tvåbenta. När matte gör sig i ordning på morgonen har hon tre följeslagare med sig i badrummet. Lukas sitter på handfatet, Molly på toalocket och Asterix ligger på golvet bakom mattes fötter.


Ja, det var lite om Molly och grabbarna. Nu är vi nyfikna på alla våra bloggkompisar, och tycker att det vore roligt att få veta lite mer om er också. Vi vill inte utnämna någon enskild utan hoppas att våra kompisar vill föra denna award vidare och berätta mer om sig själva. Ni vet ju vilka ni är - ni som finns i vår blogglista!


6 kommentarer:

 1. Såä roligt att få veta mer om er! Mysmissar! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Jätte kuligt att få veta lite mer om er :)
  Min matte har fått tummarna ur och har anmält mig till en utställning i Norge nu i sommar , väntar ivrigt på bekräftelsen att vi kommit med :)

  SvaraRadera
 3. Å va roligt med lite info om era fyrbent :) och självklart ska matte påminnas om en så rolig leksak -får väl se va länge den är rolig :) idag är den det iaf

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att få höra lite mer om vilka ni är!
  SvansKram

  SvaraRadera
 5. Jättekul att få komma er ännu mer inpå livet! Så mysigt ni verkar ha det :-)
  Grattis till den fina awarden!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera