fredag 4 maj 2012

Asterix tänder

I förrgår var Asterix till tandläkaren för att dra ut tänder. Det var tänkt att två stycken skulle dras. Den ena var man säker på, men den andra kanske skulle kunna sitta kvar om vi hade tur.  Röntgen visade att den tanden inte var så illa däran som man trott, så den fick sitta kvar. På bilderna såg de tyvärr också att en annan tand  var drabbad av FORL (syntes inte vid undersökning), och denna fick naturligtvis också dras.

Det var en mycket trött och vinglig farbror vi fick hem. Han var jättehungrig och trots att han var väldigt borta vinglade han till matskålen och blev sedan sittande/liggande där. Han tryckte ner nosen i skålen men kunde inte förmå sig att äta. Det var inte förrän vid 22-tiden på kvällen som han till sist fick i sig lite sås från blötmaten och några torrisar. Asterix ska nu äta smärtstillande i en vecka. Det var två stora tänder som drogs och de fick sy några stygn så det känns nog en hel del. Nu hoppas, hoppas vi att denna FORL har ett mycket långsamt förlopp, så Asterix får behålla sina tänder så länge som möjligt.

Drogad Asterix

5 kommentarer:

 1. Fina Asterix, vilken jobbig dag du har haft! Tur att det finns smärtstillande när man har ont. Vi håller också tassarna för att FORL håller sig i schack. *tröstbuffar* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Naw,lille Asterix/Nospussar från oss!

  SvaraRadera
 3. Stackars Asterix! Hoppas verkligen att han mår bättre snart!!! Och att inte fler tänder måste dras ut!
  nosgos å tröstegottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 4. Åh, stackars liten! Hoppas att han mår bättre snart!

  SvaraRadera
 5. Krya på dig gosegrabben!

  SvaraRadera