måndag 11 oktober 2010

Isolerad Molly vägrar gå på lådan

Lycka är att mysa med sin storebror, tycker Molly

Just nu är livet inte så där jättekul för pluttan. Det senaste dygnet har Molly bott i mattes och husses sovrum utan storebror och pappa. Anledningen är att vi ska försöka få till ett urinprov (!) och då måste hon ha egen låda utan risk för att fel katt går på den speciella lådan. Det finns speciella kulor som man lägger i kattlådan. Kulorna suger inte upp vätska och därför ska man kunna suga upp urinen med en speciell uppsugningsgrej och sedan föra över urinen i ett provrör. MEN, då måste katten förstås kissa i denna låda! Och det har Molly bestämt sig för att INTE göra. Lilla pluttan har nu hållit sig i ett helt dygn utan lådbesök. Anledningen till urinprov är att vi ska se om Molly har kristaller i urinen och att det kan vara orsaken till att hon har slickat och bitit bort päls på benen. Hon har ätit kortison under 3 veckor nu, och det har faktiskt blivit bättre, men vi har ju tagit flera olika prover och detta är en del i utredningen. Allt för att kunna utesluta möjliga orsaker.

Husse är sjuk och har varit hemma från jobbet idag så han har spenderat dagen i sovrummet tillsammans med vår gumma, och nu har matte tagit över. Det är svårt när man inte kan få henne att förstå att om hon bara kan förmå sig att kissa så blir allt som vanligt igen. Hon jamar och vill komma ner till grabbarna, och grabbarna sitter utanför sovrumsdörren och jamar. De kan ju inte förstå varför Molly och matte bor där och inte släpper in dem. Vi får kämpa på lite till och se om hon till slut ger upp och sätter sig på lådan. Alternativet är att hon får vara inlagd på sjukhuset och få dropp så hon blir väldigt kissnödig och verkligen måste kissa. Det känns inte så himla kul så vi hoppas innerligt att vi kan lyckas på egen hand.

6 kommentarer:

 1. Men älskade gumman så jobbigt.
  Ligan skickar en mängd styrkeTassar till dig.
  Matte skickar en Kram

  SvaraRadera
 2. Lilla Molly...
  Ger tröstetassar & lite nospuff till husse mé att krya- på sig/Jam & Kram från oss!!

  SvaraRadera
 3. Men lilla pluttan :( Hoppas hon bestämmer sig för ett lådbesök så ni slipper veterinärsbesök.. Stackars liten, det kan inte vara nån höjdare :(

  SvaraRadera
 4. Liten, det låter inte roligt alls det där! :( Vi håller tassarna för att allt löste sig "den naturliga vägen". Tröstande kurr.

  SvaraRadera
 5. Men lilla gumman då......=( Vi hållr tummarna för att allt går bra för eran prinsessa!
  Kram Maria & co

  SvaraRadera
 6. Nämen, stackars lilla Molly! Hoppas att hon kan kissa så att hon slipper gå runt och hålla sig. Och hoppas verkligen att hon inte har några större problem med kristaller!

  SvaraRadera