lördag 16 oktober 2010

Dålig mat!

Det går inget vidare för oss utan det fortsätter att krångla. Det var ju tänkt att vi skulle fortsätta med allergimaten i en månad till. Igår började maten ta slut så efter jobbet svängde jag in och köpte en ny påse. Igår kväll så var grabbarna väldigt ihärdiga och intresserade av vår mat. Vi tänkte väl inte så mycket på det då utan trodde mest att det berodde på att det luktade kyckling.

Idag har vi varit ute och fixat halva dagen med trädgårdssysslor och målat och snickrat ihop en friggebod som vi köpt. Varje gång jag var in i huset så gick Asterix efter mig och var så gnällig. Jag tyckte att han verkade äta så lite och började fundera på om han tröttnat på allergimaten. Lukas och Molly sov då. När vi var klara med bestyren och kom in märkte vi att alla tre bara nosade på maten och gick därifrån utan att äta. Lukas provade en kula men spottade snabbt ut den. Då förstod vi! Det är fel på maten. Den är antagligen härsken! Inte undra på att de var intresserade av vår mat. De var ju jättehungriga!

Och såklart händer det en helg och ingen veterinär har öppet! Därför har vi nu tvingats tjuvstarta med deras vanliga mat. De kan ju inte gå hungriga ända till måndag. Alla tre blev alldeles tokiga när vi öppnade fodertunnan med vanlig mat. Gissa om det knaprades för fullt här! Ja ja, det gick inte enligt planerna men vi hann i alla fall prova med denna diet i 10 veckor och kan konstatera att det inte blev någon direkt skillnad förrän vi gav Molly kortison. Vi för göra som veterinären sa att vi skulle göra om fyra veckor då, att bara tillsätta en matsort/godis i taget så det får bli deras älskade Royalkulor.

Jag får åka till veterinären på måndag med maten och hoppas att jag får pengarna tillbaka. Allergifoder är inte billigt och jag vill inte betala för härsken mat som inte går att äta! ;-)

Ungefär såhär såg Lukas ut när han snodde Tzatziki från mig

Nu när trion har mat i magen och är nöjda kan man ju inte annat än skratta åt det
Stackars liten hungrig kille trodde att det var en smaskig sås och så smakade det så illa!

Imorgon är det sista tabletten för Molly så nu får vi se hur det går, och avvakta till besöket hos tandis i januari. Vi hoppas på det bästa!

3 kommentarer:

 1. Usch då...Härsken mat *mjauubläää*
  Såå sött Lukas ♥ *mjauufniss*


  /Natti Natti Jam & Kram från oss som ska ZZzzZ

  SvaraRadera
 2. Fyjam, inte kan man äta mat som smakar illa och blivit dålig. Tur att det fanns RC hemma som räddning. Den maten gillar vi också jättemycket. Ta med bilden på Lukas som bevis till vettisen. "Det här går inte att äta, ju!" ser det ut som han tänker. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Vi hoppas verkligen att det blir bättre med Molly. Eländigt med härsken mat, blä! Tur att ni hade annan mat hemma i alla fall. Vi såg att ni fått lucka ut till altanen! Det är toppenbra, vi har det och det är så skönt att kunna gå ut när man vill! Nosbuff

  SvaraRadera