torsdag 5 augusti 2010

En sista måltid...

...eller en sista mumsig måltid på ett tag, kan man säga. Molly är trött efter en jobbig dag på Falu Djursjukhus. Vi har träffat en hudspecialist och genomgått undersökning och provtagning eftersom Molly har slickat/bitit bort pälsen på sina ben. Det började lite smått på mindre områden på bakbenen, men de sista veckorna har hon också börjat med frambenen.

Mattes och husses hjärta var så duktig och bara pep lite ynkligt när veterinären "bråkade" med henne. Det skulle klämmas överallt, kollas i munnen (inte kul!) och lyssnas på hjärta och lungor. Hon blev spolad i analsäckarna och det var såklart ingen höjdare för lilla fröken! De togs 4 rör blod och pälsprov. 2 av rören skickades iväg för allergiutredning, och pälsprovet likaså för att se om det kunde röra sig om ringorm. De "vanliga" proverna som gäller lever, njurar, socker mm fick vi svar på efter en stund, och det såg bra ut. Skönt!! De andra proverna får vi vänta på i några veckor, och under tiden ska vi testa om det kan bero på foderallergi, så i 10 veckor framöver får Molly bara äta allergifoder och dricka vatten. Inte en enda smula av något annat får ges. Hårda bud framöver alltså, och grabbarna får ju såklart också äta detta foder.

Nå ja, vi får be en stilla bön att gänget accepterar denna mat för annars blir det väldigt jobbiga veckor! Vi får ge grabbarna lite gott i smyg. Vi festar till det ikväll och kokar fisk så får vi ta fram den nya maten imorgon.


Håll gärna era tummar och tassar för att Molly & grabbarna gillar maten! ;-

10 kommentarer:

 1. Vi håller så klart tassarna för att det går bra med maten. Jobbigt att vänta på besked av proverna men vi håller tassarna för att det går bra. Ni kan gott behöva lite fisk.Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket, Dui och Deco!

  Det var jättegott med fisk!

  Tass

  SvaraRadera
 3. Här hålls tummar och tassar också. Allergimat är inte alltid gott men det kan ju överraska!

  SvaraRadera
 4. Molly lilla - jag håller mina tummar och tassar för att allt så gå bra för dig!
  Tasskram
  MH

  SvaraRadera
 5. Verkligen tuffa veckor som kommer! *sniff* Hoppas att allergimaten är riktigt god. Bra med en festmåltid i kväll, som avslutning. Självklart håller vi alla tolv tassar här! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Klart att vi håller tummarna och tänker på Molly!! Styrkekramar från oss, det här kommer gå bra =)
  Kram Maria & co

  SvaraRadera
 7. Vår lilla Mynta gjorde så & det visade sig vara Foderallergi sedan så....
  Hon tål bara RC's kitten så..Det äter alla nu & mår bra :)

  Håller självklar alla tummar,tassar & tår/Jam & Kram från oss i ☼

  Mjsst...Så vacker Bakgrund ni "tassat" in ♥....
  Ha en gooer helg mé!!!

  SvaraRadera
 8. Håller alla tassar att det går bra!
  Bageera med matte

  SvaraRadera
 9. Men stackars Molly! Hoppas allergimaten är god och att kliandet försvinner. Vi håller tummar och tassar för sötnosen Molly.

  SvaraRadera
 10. Tack alla kompisar för att ni hållit tummar och tassar för oss! Det hjälpte!! :-)
  Matte och husse har nu släppt all oro för maten. Vi tycker att den är helt okej! Tråkigt bara att vi inte får den där extra blötmaten och godiset som vi är vana med!

  Tass & Kram

  SvaraRadera