onsdag 28 juli 2010

Semestertider

Åh, vad det är härligt med semester! I skrivande stund myser vi för fullt på altanen med matte, och har det så skönt!Vi har hunnit med en hel del de senaste dagarna. I lördags var det dags för den årliga klippningen av häckarna. Vi har en gemensam häck med närmsta grannarna och brukar komma överens om en dag då vi klipper tillsammans från varsitt håll. Vi var såklart ute på altanen och gjorde vårt bästa för att överrösta de elektriska häcksaxarna som brummade för fullt. Vi jamade högt och ville på så sätt komma med lite tips, eftersom vi gärna vill hjälpa till på alla sätt vi kan. När människorna var klara så blev matte & husse bjudna på fika hos grannarna, och gissa om vi jamade för full hals när vi hörde mattes & husses röster utan att vi såg dem bakom häcken! Sedan blev det mer pyssel i trädgården med blommorna, och husse klippte gräset. Vi hjälpte också matte att tvätta husets alla fönster, och hon pratade om att ta bort kladd efter nosar på insidan, men vi förstod inte alls vad det gällde. Efter fönstertvätt var det så dags för städning också! Vi började nu fundera om det var såhär det skulle vara hela semestern, men matte förklarade att det var skönt att få lite gjort så här i början av semestern, så att man kan vila och ta det lugnt sedan.

På söndagen hade vi en riktig slappardag och fick just inget gjort, och det var faktiskt skönt efter den aktiva lördagen!

På måndagen åkte Molly till djursjukhuset och fick en spruta i nacken. Det var dags för den där vaccinationen mot kattpest och kattsnuva, som vi snällt måste ta eftersom vi inte vill bli sjuka. Molly jamade högt i väntrummet, men tystnade snart då hon insåg att väntrummet var fullt av stora hundar, och fler kom in medan vi väntade. Vi satt bredvid en stor, svart bullmastiff som matte & husse tyckte var sååå häftig (Fnys! Den var stooooor och läskig!!). Han hade visst problem med sina öron, och det låter ju inte så kul. Tur att man kan krypa under handduken som ligger i botten av buren och gömma sig så man slipper se de stora bestarna!


Igår frågade matte om hon & husse fick tillåtelse att lämna oss några timmar och åka ut med båten. Eftersom vi var ganska trötta tyckte vi att det var okej, och passade på att ta en lååång, mysig lur i sängen. När de kom hem luktade de lite konstigt! De hade tydligen hälsat på en vovve i hamnen, en fransk bulldog som blev överlycklig när han fick hälsa! Tur att vi slapp, säger vi!
Nu ska vi mysa allt vad vi orkar en stund, och senare idag ska vi ut på promenad!

Tass & Kram

Molly, Lukas & Asterix

7 kommentarer:

 1. Det där med tvåbeningarnas semester är inte så dumt.Det är skönt när de är hemma måste vi jama men tänk att de alltid ska fara runt sådär och låta. Hoppas att det lugnar ner sig snart. Er altan ser jätteskön ut! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Härligt att ha matte och husse hemma. Det låter som om det varit fullt upp hittills, men det blir nog mer tid till prommisar snart. Det där med att tvätta fönster förstår faktiskt inte vi heller. Varför tar man bort alla fina nosdekorationer? *fnyser* Åh, vi skulle vilja ha en lika fin altan som ni har! Det ser jätteskönt ut att ligga och mysa där. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Vad fina ni är.
  Vad skönt att tvåbeningarna har semester och kan passa upp på er extra mycket.

  SvaraRadera
 4. Låter som en aktiv början på semestern.
  Men glöm nu inte att vila.
  I massor...............

  SvaraRadera
 5. Underbara foton på Er snyggingar ♥
  Ha en fortsatt mjauuig semester/Jam & Kram från oss!!!

  SvaraRadera
 6. Oj vad fina Ní är på altanen, men jag tycker matte och husse kunde lugna ner sig lite med allt oljud nu när Ni äntligen har fått semester! När åker vi till Norge? Jag är startklar bara Ni jamar till!
  Kram
  MH

  SvaraRadera
 7. Nu har matte & husse lugnat ner sig lite, och stimmar inte alls lika mycket. Vi hoppas att det ska bli lite bättre väder så vi kan promenera lite mer för nu har regnet öst ner i 2 dagar. Tur att det går bra att ligga ute på altanen och mysa (och sova) ändå!

  MH - Tja, det går lite trögt med planering av Norgeresa! ;-) Tur att du är redo om/när vi jamar till! :-)

  Kram!

  SvaraRadera