söndag 6 december 2009

Semesterrapport

Medan matte & husse njöt av sin solsemester på Gran Canaria tillbringade vi vår semester hos Eva på Södra Dalarnas Kattpensionat som ligger i Hede, utanför Avesta.
Här har vi haft det gott må ni tro! Pensionatet är nybyggt, fräscht och allt är noga planerat för att katten ska ha det så trivsamt som möjligt, och för att det ska vara säkert så att ingen busig misse ska kunna rymma. Dessutom har vi varit skyddade mot både inbrott och brand då huset är larmat.
För att man ska få bo här måste matte och/eller husse varit noggranna med att vaccinera sin/sina missar mot kattpest och kattsnuva så att ingen smitta ska kunna spridas mellan katterna som semestrar här, och det borde ju vara en självklarhet på pensionat, men det är inte alltid så har vi förstått. Handsprit används såklart flitigt.
Mat och sand ingår, men självklart får man ta med sig egen mat om man vill det - och såklart godis! Vi tog också med våra bäddar, lite leksaker och två tröjor som luktade matte & husse.

.

Skylten bredvid dörren till katthotellet tycker vi är himla bra!Alla missar som bor här får eget rum, eller får dela rum med sina kattkompisar som de bor ihop med hemma. Det finns olika storlekar på rummen och det största, som vi bodde i, rymmer hela 6 katter från samma familj! Mellan rummen är det väggar så att inte katterna ska stressas av varandra.

Alla rum har klinkers med golvvärme!! Det finns flera hyllor i olika nivåer som man kan ligga på spana på, så att man har full koll på allt som händer. En del rum har även kattlucka med utgång till egen rastgård! Det hade vi såklart eftersom vi är vana att vara ute varje dag hemma på altanen. I rummen finns t o m dimmer så att trötta missar ska kunna få ett ljus som är behagligt för sömniga ögon!

Självklart finns det fönster också så att man kan ha koll på världen utanför!...och vad brukar fina hotell ha mer då? Jo spa såklart! Vill man få en nybadad misse med sig hem så finns den möjligheten också. Behöver naglarna (klorna alltså) fixas till så ordnar Eva givetvis det också. Här kan man också lämna in sin katt enbart för bad, t.ex. inför en utställning. Vi provade dock inte spaanläggningen eftersom vi var rena när vi kom.

Eva älskar verkligen katter och tillbringar MYCKET tid med missarna som bor här, och varje enskild katt får mycket egen tid med mycket gos och bus! Hon gör verkligen ALLT för att alla missar ska ha en så trevlig semester som möjligt. Det är verkligen ett paradis kan vi lova! Dessutom ingår daglig pälsvård så de flesta som bor här har aldrig varit så välborstade som under sin semester!

Södra Dalarnas Kattpensionat är det bästa hotellet, utbrister Asterix!En något sömnig Lukas instämmer!
Molly njuter i den fina rastgården

Så här lyxigt vill vi ha det hemma också, husse!


Mysigt att slappa på varmt och skönt golv, tycker Molly
Far och dotter tittar på film! Självklart erbjuder ett fint hotell spännande underhållning!Som ni säkert förstår har vi varit väldigt saknade av matte & husse. Då är det skönt att Eva hela tiden har rapporterat hur vi har haft det och vad vi gjort genom mail och sms! Att de dessutom fick semesterhälsning med bilder på oss på mailen var förstås väldigt uppskattat!Fotograf samtliga bilder: Eva Lövgren
, Södra Dalarnas Kattpensionat

En dag hände något spännande! Eva och vi fick besök av en tidning som heter "Dalabygden", och givetvis ställde vi upp som fotomodeller! Eller nja, inte riktigt då. Asterix hade faktiskt inte tid med att ställa upp för fotografering. När man var inne och fotade hade han fullt upp med att vara ute i rastgården, och när man gick ut för att fota honom där fick han för sig att han skulle in igen. Man blir ju hungrig när man är ute ju!

Eva sa till så att vi skulle få tidningen hemskickad till oss, och självklart låg den i lådan när vi kom hem! Ett fint reportage blev det!
Lukas spanar från hyllanDe speciella kattfilmerna med insekter och fåglar uppskattades väldigt mycket av Molly!

Som ni förstår har vi haft det väldigt gott på vår semester, och vi har verkligen blivit ompysslade och fått mycket kärlek! En bättre semesterresort kan vi inte tänka oss. Om matte & husse åker bort igen vill vi såklart bo hos Eva! Något annat pensionat är inte ett alternativ. Endast det bästa är gott nog!!


Södra Dalarnas Kattpensionat får 5 tassar av 5 möjliga!Asterix, Lukas & Molly


6 kommentarer:

 1. Ni verkar ha haft det jättebra! Härligt! Tasskram

  SvaraRadera
 2. Mjauuuarn's sicken Lyx & Kändisar & allt...Mjwaooo ♥ Jam & Kram på er!!!

  SvaraRadera
 3. Vilket toppen-ställe! Verkar verkligen som de tar hand om sina gäster väl!

  Tassar
  //Tre katter

  SvaraRadera
 4. wow.
  Att ni ville åka hem ??!!
  *ler*

  SvaraRadera
 5. Hej på er snyggingar!
  Ni må tro att ni är saknade här
  på pensionatet :-)Ni är ju såna mysiga missar och inte bara mysiga utan snygga och snälla också :-)
  Hoppas att ni får titta på film ofta nu när matte och husse har införskaffat filmer till er!
  Vi kanske ses på någon kattutställning framöver, när ni har övertygat husse om att ni bör åka till Norge :-)
  Hoppas att vi träffas någon mer gång! DEt finns alltid rum för er :-))
  Kramar från Eva på Södra Dalarnas Kattpensionat

  SvaraRadera
 6. Hej Eva!

  Ja, hoppas att vi ses igen! Vi får se hur det blir till sommaren, om matte & husse ska åka Strömsholms kanal.
  Kanske ses vi också på utställning, om vi nu kommer iväg till Norge! Vi vet ju att matte hoppas på det i alla fall!

  Tack för en toppensemester!

  Tass & kram

  Molly, Asterix & Lukas

  SvaraRadera